Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
De Paddestoel NPW 190
De Paddestoel NPW 190
Reviews | Review toevoegen

De NPW (Nasa Power Wing ) is een bekende Powerkite die zonder aanpassingen zowel tweelijns als vierlijns gevlogen kan worden. Oorspronkelijk is hij begonnnen als remparachute bij NASA, tijdens het ...

Verzendkosten

€ 0,00 

€ 135,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

De NPW (Nasa Power Wing ) is een bekende Powerkite die zonder aanpassingen zowel tweelijns als vierlijns gevlogen kan worden. Oorspronkelijk is hij begonnnen als remparachute bij NASA, tijdens het Apollo tijdperk. Helaas is het bij een testmodel gebleven, maar jaren later bedacht een Nederlands vliegtuigingenieur dat er in die remparachute wellicht een krachtige vlieger zat. Verschillende enthousiastelingen, waaronder ook Vliegerbedrijf 'de Paddestoel', begonnen aan het ombouwproces en zie hier: de NPW was geboren.

De Paddestoel NPW 190 is een zeer krachtige kite die gemakkelijk en rustig vliegt. Het is geen flitsende snelheidsduivel en je kunt er ook niet goed mee springen. Hij wordt vooral veel gebruikt als Powerkite en veel Buggiërs maken er gebruik van omdat hij voordelig is, zodat je meerdere maten kunt aanschaffen voor verschillende windtypen. De NPW is geschikt voor beginners en gevorderden en is niet schadegevoelig. In vergelijking met vrijwel alle fabrieksmodellen zijn de "Vliegerbedrijf 'de Paddestoel' NPW's" een stuk krachtiger (dat heeft met de manier van fabriceren te maken). Voor gelijke trekkracht met een ander merk NPW kies je een model dat 1 tot 2 maten kleiner is (en dus ook voordeliger).
Hou er rekening mee dat de NPW erg gemakkelijk opstijgt, ook als je daar niet op berekend bent. De wind slaat snel onder het dek en daar gaat hij. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Hou daarom, wanneer de kite op de grond ligt altijd je handgrepen ver uit (=achter) elkaar.

De Paddestoel NPW 190 wordt Kite-Only geleverd, maar kan door middel van onderstaande bundel(s) ook Ready-to-Fly worden geleverd.

Eigenschappen:
Fabrikant Vliegerbedrijf 'de Paddestoel'
Dek Spinnaker Nylon
Gewicht 190 gram
Hoogte 150 cm
Kleuren Teal - oranje (met zwart)
Maten ingepakt 22 x 18 cm in vliegerhoes
Maximale trekkracht    200 kg
Oppervlak 2,8  m²
Spanwijdte 290 cm
Type Power / (Buggy)
Windbereik 1 t/m 7 Bft
Kite-Only In vliegerhoes
Ready-to-Fly Optioneel: Dyneema vliegerlijnen en handgrepen, met onderstaande bundel(s)

Review toevoegen

Review staat in afwachting voor goedkeuring.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.